We have detected that cookies are not enabled on your browser. Please enable cookies to ensure the proper experience.
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9

    Unhappy Help! Issue with graphics quality - character textures won't load in high quality

    Hello,

    I've been experiencing the following problem recently:

    I always run the client on very high graphics settings. I turned them down very low the other day because I was running on battery and figured it'd use less RAM = last longer. Since switching them back to highest, there are two problems I experience.

    1 - Every time I open the launcher, the graphics default to "Very Low" settings.

    2 - Every time I change them to "Ultra High", everything switches back up fine EXCEPT the character textures, which remain of dreafully low quality.

    All my settings are set highest, both in the Basic dialogue and the Advanced.

    Did anyone else experience an issue like this? It's driving me crazy.

    Edit: I found a temporary fix - I clicked "Revert Settings" and restarted the client, they're back on Ultra High now!
    Last edited by Eglaniel; Mar 26 2013 at 10:34 AM.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Philadelphia, PA
    Posts
    2,749
    Quote Originally Posted by Eglaniel View Post
    Hello,

    I've been experiencing the following problem recently:

    I always run the client on very high graphics settings. I turned them down very low the other day because I was running on battery and figured it'd use less RAM = last longer. Since switching them back to highest, there are two problems I experience.

    1 - Every time I open the launcher, the graphics default to "Very Low" settings.

    2 - Every time I change them to "Ultra High", everything switches back up fine EXCEPT the character textures, which remain of dreafully low quality.

    All my settings are set highest, both in the Basic dialogue and the Advanced.

    Did anyone else experience an issue like this? It's driving me crazy.

    Edit: I found a temporary fix - I clicked "Revert Settings" and restarted the client, they're back on Ultra High now!
    There are (still) issues with the Mac Client saving changes in Graphics information.

    The "UserPreferences.ini" file from the Windows client is replaced by a plist file on the Mac... "~/Library/Preferences/com.turbine.Lotroclient.plist"

    This is a binary file which can be viewed and modified using Xcode or TextWrangler -- TextEdit cannot read it.

    One thing which is known -- the settings are saved ONLY when the client quits cleanly.
    In other words... change your settings and quit the client BEFORE going on to play the game.
    Bill Magill Mac Player Founder/Lifetimer
    Old Timers Guild - Gladden

    Val - Man Minstrel (90)
    Valalin - Dwarf Minsrel (69)
    Valamar - Dwarf Hunter (105)
    Valdicta - Dwarf RK (105)
    Valhad - Elf LM (65)
    Valkeeper - Elf RK (86)
    Valwood - Dwarf RK (80)

    Valhunt - Dwarf Hunter (70)
    Valanne - Beorning (92)
    Ninth - Man Warden (65)

    "Laid back, not so serious, no drama.
    All about the fun!"


 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

This form's session has expired. You need to reload the page.

Reload